Dirigent

De dirigent van het Groot Film- en Musicalorkest Timbres Divers is Ruud van Eeten.
 

Ruud van Eeten tijdens Jubileumconcert in Dordrecht 2015

Ruud van Eeten tijdens Jubileumconcert in Dordrecht 2015

Na een studie aan het Brabants Conservatorium te Tilburg, onder andere theorie der muziek en orkestdirectie, vervolgde Ruud van Eeten zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij tweede fase orkestdirectie studeerde en de titel “Master of Music” verwierf.
 
In 2002 won Ruud van Eeten de Bernard Haitink-prijs voor directie en in 2004 werd aan hem de “Anjer Muziek Prijs” overhandigd voor zijn compositie “Marianne”.
 
Ruud van Eeten was onder andere gastdirigent bij Musikcollegium Winthertur, het Limburgs Symfonie Orkest, Koninklijke Filharmonie van Vlaanderen, Orkest De Volharding, het Nieuw Ensemble en Orchestra Sinfonico della provincia Bari. Hij was assistent-dirigent bij de “Opera National de Lyon” en had de muzikale leiding bij de opera “Tijdvaarders”.
 
Als componist schreef Ruud van Eeten werken voor onder andere voor Ronald Brautigam, het Kryptos Kwartet, het Limburgs Symfonie Orkest, het Egidius Kwartet en het Amstel Kwartet. Daarnaast schreef hij opdrachtwerken voor de FASO en de Universiteit Tilburg. In november 2009 ging zijn opera “Koning Willem II” in première. Enkele werken zijn reeds op cd verschenen en in 2010 is er van het Amerikaanse platenlabel “Parma Records” een cd verschenen met kamermuziek.

Maestro Ruud van Eeten dirigent van Timbres Divers

Maestro Ruud van Eeten dirigent van Timbres Divers

Van 2006 tot juli 2014 was Ruud van Eeten artistiek leider en zakelijk directeur van Muziekcentrum De Toonzaal in ‘s-Hertogenbosch. Naast de programmering hield hij zich ook bezig met lezingen, inleidingen, festivals, gastcolleges en workshops.
 
Ruud van Eeten heeft zitting in meerdere besturen.
 
Ruud van Eeten is sinds 2000 dirigent van het Groot Film- en Musicalorkest Timbres Divers.