The snowman

Het Groot Film- en Musicalorkest Timbres Divers heeft een eigen muzikaal kerstprogramma speciaal voor kinderen. Het programma is een sfeervolle opmaat tot het Kerstfeest dat we uw school, bedrijf of organisatie graag aanbieden.

De basis voor het Kerstmuziekinstrument

Voorafgaand aan het programma is er een knutselworkshop waar met de kinderen gelegenheid is om een typisch Kerstmuziekinstrumentje te maken. Dit instrument kan tijdens de voorstelling gebruikt worden, natuurlijk onder leiding en op aangeven van onze maestro.

Het programma begint met een speciaal voor het orkest gemaakt arrangement van The Snowman het muzikale verhaal van een jongetje dat op een mooie winterdag vroeg opstaat om een sneeuwpop te maken. Diezelfde avond, klokslag 12:00 uur, middernacht, komt de sneeuwpop tot leven. Het jongetje wordt wakker en laat de sneeuwpop zijn huis binnen, samen…, ach, het is toch leuker om Timbres Divers samen met de film het verhaal verder te laten vertellen?

Na de pauze speelt het orkest nummers als O Jingle Bells, A Home Alone Christmas, Sleigh Ride, The Polar Express en Jingle Bells Fantasy. Wanneer de kinderen met hun zelf gemaakte instrumentjes aan de slag kunnen, dat weet alleen de dirigent. Maar dat ze na afloop enthousiast terugkijken op een geslaagde middag is zeker!

Overigens, ook de Kerstman is op verzoek van de partij!