Reis om de wereld in 80 dagen

John Julian Eddington Vern, wij van Groot Film- en Musicalorkest Timbres Divers mogen J.J. zeggen, heeft een groots avontuur beleefd.

Een maand of vier geleden heeft J.J. een weddenschap gesloten met Amelia Glidestoop. J.J. beweerde in 80 dagen een reis om de wereld te kunnen maken. De inzet was een kersentaart, te maken door de verliezer.

J.J. reist op de fiets. Hij vertrekt vanuit Londen en vaart naar de overkant. Hij rijdt door Nederland en Duitsland via Oostenrijk naar Hongarije en vlucht daar voor de gevreesde Andor A Skorpiot (Andor de Schorpioen). Na een wilde achtervolging belandt J.J. in Azie. Onderweg krijgt hij nog een lekke band die door een grote onbekende wordt geplakt.

J.J. zet zijn tocht voort en komt in Afrika terecht. Daar ontmoet hij de Lilliebillies (paarse entiteiten met een staart als een kat en oren als een konijn). J.J. helpt deze wezens enorm en krijgt daarvoor een reuze diamant. Met deze rijkdom reist hij verder en komt via Honkong terecht in Australie waar hij ontdekt dat ze daar aan de verkeerde kant van de weg rijden.

J.J. wordt opgebracht en komt terecht in het paleis van Zijne Majesteit Jack The Gek (griezelig deel in het verhaal met slangen en spinnen). Jack is vreselijk jaloers op J.J. (vanwege z’n kale kop). Hij verbant hem naar een andere planeet.

Gelukkig keert J.J. weer terug op aarde en land in Amerika.Via Zuid Amerika is hij binnen 80 dagen terug in Londen. Een heel leuk verhaal van 60 minuten, muzikaal begeleid door Timbres Divers, met een heeeeeel verrassend slot.