Play-in

Het Groot Film- en Musicalorkest Timbres Divers organiseert musicaldagen, Play-in’s.

Via internet, email, dag- en weekbladen nodigt Timbres Divers andere muzikanten uit om te ervaren hoe leuk het is om film- en musicalmuziek te spelen.

Uit werkelijk het hele land melden belangstellenden zich aan. Om te zorgen voor evenwicht in de samenstelling van het Super Orkest Timbres Divers vindt er een selectie plaats op instrument en volgorde van inschrijving. De muzikanten krijgen de partituren een maand van te voren thuis gestuurd en kunnen dan beginnen met voorbereiden. Op de afgesproken dag en locatie komen we dan allemaal bij elkaar en gaan dan gezamenlijk aan de slag om “alles onder elkaar te zetten” onder leiding van onze dirigent.

Tijdens de pauzes bestaat de gelegenheid om nader met elkaar kennis te maken. Voor koffie, thee, limonade en een lunch wordt gezorgd. Ook voor het diner trouwens, maar daar mogen de muzikanten zich apart voor aanmelden. Rond acht uur start dan het gezamenlijk optreden

Natuurlijk wordt het optreden van te voren aangekondigd en kan het gelegenheidsconcert aan een volle zaal laten horen waartoe ze in een dag samen in staat zijn.

Een korte terugblik op de georganiseerde Play-in’s.

22 maart 2003, onder het motto “Speel eens wat anders, speel musicalmuziek”, werd de 1e Play-in georganiseerd dankzij de medewerking van de Toonkunstmuziekschool, en de sector Cultuur van de gemeente Dordrecht. 80 muzikanten verzorgden een spetterend concert.

1 oktober 2005, de 2e Play-in kon worden gerealiseerd dankzij samenwerking met de Stichting Kunstzinnige Vorming ToBe en subsidie van de gemeente Dordrecht. 110 Muzikanten studeerden in 300 minuten een “niet eenvoudig programma” in en gaven ‘s avonds een fantastische uitvoering.

6 juni 2009, onder het motto “The Sound of Movies” werd de 3e Play-in georganiseerd. Ook dit keer dankzij dankzij de samenwerking met de Stichting Kunstzinnige Vorming ToBe en subsidie van de gemeente Dordrecht. Her record van het aantal deelnemers uit 2005 werd niet gebroken. 105 Muzikanten studeerden een programma in waar onze dirigent ons in 300 minuten doorheen heeft “geslagen”.

Motto van alle Play-ins:

“Maak er een leuke dag van,
raak zoveel mogelijk noten
en lach om de noten die je mist!
Let’s play!”

Op korte termijn wordt er geen play-in georganiseerd dit in verband met ons volle concert agenda. Mocht je het leuk vinden om met ons mee te spelen, kom dan eens langs op de repetitie (en neem je instrument mee).

Informatie over de eerst volgende play-in, kan opgevraagd worden via workshop@timbresdivers.nl.